Warmwaterproductie met tank uit Noorse petroleumindustrie

Geel

In de nieuwbouw van het lokaal opvanginitiatief (LOI) Den Ark in Geel zorgen we met Kerremans Technics voor een wel heel unieke oplossing voor warmwaterproductie: een tank van 1 000 liter die gebruikt wordt in de petroleumindustrie in Noorwegen.

In de nieuwbouw aan Kwakkelberg biedt het Geelse stadsbestuur opvang aan een 20-tal niet-begeleide minderjarige asielzoekers. Als eco- en circulair economisch gebouw is het pand opgetrokken in houtskelet.

Om ecologische redenen wordt het hele gebouw verwarmd met warmtepompen, vloerverwarming inclusief. Een uitdaging. Want op korte tijd moet er een grote hoeveelheid water geproduceerd worden.

Onze oplossing voor deze warmwaterproductie?

“Een speciale technologie uit de Noorse olie-industrie”, legt bestuurder Geert Kerremans uit. Namelijk een inox tank van wel 1 000 liter die het mogelijk maakt om via warmtepompen een grote capaciteit aan warm water op korte termijn te produceren. Heel uniek om deze techniek toe te passen in een niet-industriële situatie voor warmwaterproductie.”

Naast de verwarming zorgen we met Kerremans Technics ook voor de

  • ventilatie
  • en de sanitaire voorzieningen.

Een uitdaging als dit HVAC-project, dat doen we graag. Precies omdat we dan onze technische expertise ten volle kunnen uitspelen. En dat zorgt voor klanten die tevreden zijn. 100% content.