Uniek in Europa: warmterecuperatie van drinkwater om sportcentrum Sport Vlaanderen te verwarmen

Herentals

Sport Vlaanderen Herentals onderging de voorbije vijf jaar meerdere vernieuwingsrondes. Met Kerremans Technics hebben we de voorbereidende werken gedaan om het hele gebouw te verwarmen en van warm water te voorzien. Want de uitdaging is nu: het sportcentrum verwarmen met restwarmte van het opgepompte drinkwater van Pidpa.

 

HVAC @ Sport Vlaanderen Herentals

Voor de nieuwe HVAC-installatie in hun kleedkamers, sanitaire ruimte, gevechtssportzalen en kelders koos Sport Vlaanderen Herentals voor de technische expertise van Kerremans Technics. De wens van de klant: HVAC ecologisch en financieel verantwoord vernieuwen. Want het sportcentrum schakelt over van gas naar alternatieve energiebronnen.

“Een grote uitdaging”, vertelt Geert Kerremans, bestuurder van Kerremans Technics. “Want het gaat over een gigantische waterproductie: 83 douches die allemaal tegelijk moeten kunnen lopen met warm water op alternatieve energie. Dat vraagt een voldoende grote capaciteit. Je kan het vergelijken met 40 woningen.”

sport vlaanderen herentals

De oplossing zit in warmterecuperatie van drinkwater

Zo pompt drinkwatermaatschappij Pidpa dichtbij Sport Vlaanderen drinkwater op uit grote diepte. “Daarin zit restwarmte. En die willen we gebruiken om het sportcentrum te verwarmen”, legt Geert uit.

“Een uniek project in Europa”, weet Geert. “Omdat we met drinkwater werken, is het een heel secure opdracht. Niet zozeer de moeilijkste, dan wel de opdracht die het meest tot de verbeelding spreekt. En dat vraagt grote aandacht voor de beveiliging.”

sport vlaanderen herentals

Vanop afstand gestuurd

Intussen doen we met Kerremans Technics de voorbereidende werken om alle 83 douches vanop afstand te bedienen, de verwarming inclusief. Dit werkt op basis van een infraroodsysteem. Met als voordelig gevolg dat er geen douches onnodig blijven lopen. En dat deze oplossing Sport Vlaanderen helpt om het waterverbruik in het sportcentrum te beperken.

Dit utiliteitsproject is helemaal ons ding. Grondig, oplossingsgericht en dicht bij de klant. Want door onze technische expertise durven we dit aan. Zonder verrassingen voor onze klant, 100% tevreden. Daar doen we het voor.

De beste HVAC-oplossing voor jouw project?